Kirjoittaja: Tsädäm (6.12.2023 10:06:03) Yleinen

Otsikko: Erkki polki härskisti hintoja

AT&T:n toimitusjohtaja sanoi, että operaattorin uusi avoin RAN-sopimus Ericssonin kanssa mahdollistaa AT&T:n tehokkuuden, mutta "en usko, että se tulee siirtämään neulaa pääomaintensiteetin näkökulmasta."

John Stankey puhui sijoittajatilaisuudessa tiistaiaamuna, ja sanoi, että AT&T:n uusi 14 miljardin dollarin sopimus Ericssonin kanssa "antaa meidän harjoittaa liiketoimintaamme tehokkaammin. Se on meille yksinkertaisempaa. Se on yksi verkkoinfrastruktuuri ytimessä, on yksi järjestelmä, joka tukee sitä , kaikki ne asiat, joita haluat tehdä, antavat meille mahdollisuuden olla tehokkaampaa liiketoimintaa."

Ja hän sanoi, että Ericsson suostui alentamaan hintojaan osana sopimusta.

"Uskon, että tulemme näkemään tehokkuutta yksikkötasolla", hän sanoi uudesta sopimuksesta. "Dynaamiikka on, että yksiköt, joita käytät tällä hetkellä, eivät anna sinulle yhtä paljon tuottoa ja kattavuutta, joten sinun on yleensä tehtävä enemmän yksiköitä, joten taistelemme tätä loputonta taistelua tehokkuuden parantamisesta. pysyä liikenteessä. Uskon, että taistelu jatkuu."

Stankeyn kommentit näyttävät osoittavan, että AT&T on onnistunut käyttämään avointa RAN:ia pakottamaan nykyiset myyjänsä laskemaan hintojaan .

Mutta Stankey selitti, että AT&T:n avoimen RAN-tekniikan omaksuminen ei vaikuta dramaattisesti sen kokonaisverkkokuluihin. "En usko, että aion kävellä ulos ja kertoa teille, että O-RAN on salainen kastike, joka laskee tämän yksinumeroisen teini-ikäisen prosentin pääomaintensiteetin liikevaihdosta", hän sanoi. "En usko, että näin käy. Se on työkalu, jota käytämme jatkaaksemme tämän hallinnassa ja pitämisessämme tällä keski-teini-iän pääomaintensiteetillä."

"En puhaltaisi tätä pois kontekstista", Stankey lisäsi. "Tämä on osa [verkko]investointiamme, se ei ole kaikki sijoituksemme. Se ei myöskään ole kaikki RAN-investointimme, se on osa sitä."

Valmistautuminen tulevaisuuteen

Stankey sanoi, että AT&T:n uusi sopimus Ericssonin kanssa – joka ulottuu seuraavien viiden vuoden aikana – on osa operaattorin tulevaa verkkosuunnittelua.

"Myyjämarkkinoiden hidastuessa pystyimme astumaan taaksepäin ja sanomaan: 'Mitä voimme tehdä saadaksemme opportunistisen sopimuksen, jossa voimme saada myyjät sellaiseen asemaan, että ne voivat siirtyä aggressiivisemmin O-RAN:iin, jotta voimme sijoittaa meidät pitkällä aikavälillä?' "Stankey selitti. Ericsson, Nokia ja muut toimittajat ovatkin tänä vuonna ilmoittaneet laitemyynnin hidastumisesta odotettua suuremmasta .

"Voimme hyödyntää hieman tyyntä nyt", Stankey sanoi.

"Meillä oli kaksi todella hyvää toimittajaa, he molemmat tekivät hyvää työtä meille", Stankey sanoi Nokiasta ja Ericssonista, AT&T:n kahdesta suurimmasta 5G-laitteiden toimittajasta. Hänen mukaansa kysymys oli: "Kuinka voimme päästä nykyaikaisimpaan verkkoon, joka saa eniten liikennettä tarkoituksellisesti avoimien rajapintojen kautta. Ja juuri tämän polun valitsimme Ericssonin kanssa."

AT&T:n siirtymisen Ericssonin avoimeen RAN:iin Stankey sanoi, että yritys toivoo lopulta yhdistävänsä eri valmistajien tuotteita. Se on todellakin O-RAN Alliance -määrittelyjen perimmäinen lupaus.

"On täysin mahdollista, että Nokia voisi olla yksi monimuotoisemman toimittajakunnan toimittajista", Stankey sanoi. "Ja se tulee olemaan tärkeää, kun verkot tulevat hajautetuiksi ja alat käsitellä pienempiä paketteja, jotka on poistettava, koska makropeli on suurelta osin pelattu."

"Se on eräänlainen logiikka sen takana", hän sanoi.

Mitä muut sanovat

"Jos katson O-RANin suorituskykyä tässä vaiheessa, se ei voi tehdä sellaisia ​​​​asioita kuin massiivinen MIMO 16T/16R [64T/64R:lle], sellaisia ​​suorituskykymittoja, olemme ei vain vielä", sanoi Verizonin verkkopäällikkö Joe Russo äskettäisessä sijoittajatapahtumassa . "Ja ennen kuin olemme, sillä ei välttämättä ole sijaa sellaisessa suorituskyvyssä, jonka haluan tarjota asiakkailleni."

Mutta AT&T:n viranomaiset sanoivat , että massiivinen MIMO on mahdollista operaattorin siirtyessä avaamaan RAN.

"Uskon, että yleensä ihmiset ovat olettaneet, että alan devertalisointi on vain ajan kysymys ja että haluat ostaa älykkäästi erilaisia ​​komponentteja pinosta ylöspäin ja alaspäin, ja se on varmasti toiveemme ja odotuksemme", sanoi T-Mobilen toimitusjohtaja Mike Sievert tiistaina sijoittajatilaisuudessa vastauksena kysymyksiin AT&T:n uudesta sopimuksesta Ericssonin kanssa. "Arvostamme todella syvästi kumppanuuksiamme sekä Nokian että Ericssonin kanssa, ja näemme sen etuna, että voimme ostaa ja alaspäin useilta kumppaneilta."

T-Mobilen virkamiehet ovatkin viime vuosina tarjonneet enemmän myönteisiä kommentteja avoimesta RAN:ista .

Mutta Sievert ilmoitti, että T-Mobile ei tunne tarvetta ottaa nopeasti käyttöön C-kaistan ja 3,45 GHz:n taajuuksiaan . Hän sanoi, että yritys voi pitää tämän spektrin "kunnes tarvitsemme sitä".

"Meillä on runsaasti tilaa ottaa tämä [taajuus] käyttöön ennen kuin asiakkaat tarvitsevat sitä kapasiteetin näkökulmasta, ja olemme vain todella älykkäitä sen suhteen, miten teemme sen ja missä teemme sen", Sievert sanoi. vastaus kysymyksiin siitä, milloin T-Mobile saattaisi ottaa käyttöön C-kaistan ja 3,45 GHz:n taajuudet. Hän sanoi, että T-Mobile on vastaanottanut kaksikaistaiset radiot – ne, jotka pystyvät käsittelemään molempia taajuuksia – joita se on odottanut kyseisen taajuuden ostamisen jälkeen.

Astian kulma

Dish Network on ollut äänekäs ja äänekäs avoin RAN:n kannattaja siitä lähtien, kun se aloitti valtakunnallisen 5G-verkon rakentamisen yli kaksi vuotta sitten. Dishin ensisijainen 5G-toimittaja on Samsung .

"Tämä vahvistaa Dishin strategian", kirjoitti New Street Researchin rahoitusanalyytikot. "Ei ole selvää, auttaako validointi Dishiä paljon muutakin kuin kerskausoikeuksia."

Dish on puolestaan ​​käyttänyt noin 6 miljardia dollaria avoimeen RAN 5G -verkkoonsa toistaiseksi, ja se kattaa yhteensä 240 miljoonaa ihmistä. Yhtiö aikoo laajentaa kattavuuttaan ensi vuodesta alkaen .

"Kun AT&T asettaa painonsa avoimen RAN:n taakse, sen pitäisi silti tuoda mittakaavaetuja ekosysteemille", lisäsivät New Streetin analyytikot. "Yksi avoimen RAN:n eduista on, että operaattorit eivät jää loukkuun kiinteisiin toimittajasuhteisiin; eri valmistajien laitteet toimivat helpommin yhteen. AT&T:n 14 miljardin dollarin investoinnin pitäisi hyödyttää koko ekosysteemiä."

https://www.lightreading.com/open-ran/at-t-s-ceo-explains-his-open-ran-reasoning


[ Vastaa viestiin ]