Kirjoittaja: Olliöliö (26.4.2024 18:19:05) Yleinen

Otsikko: Tästä muuten tuli mieleen kv business

Kait ne maksaa tuosta jotain? Ei muutakun postipaketti pytyn viereen että muistaa tuupata pakettiin pytyn sijaan ja sitten liimaa päälle pankkiyhteystiedot (IBAN) että länsisvedut osaa maksaa oikeelle tilille

Kakkasi voi olla lääkettä muille - Halland Hospital etsii kakanluovuttajia
Päivitetty 16. huhtikuuta 2024Julkaistu 16. huhtikuuta 2024

"Kakkasi voi antaa sairaille potilaille elämänlaatua". Näillä sanoilla Hallandin alue etsii uusia kakanluovuttajia. Ulosteista tulee lääkekapseleita muille potilaille. Tässä johtava konsultti Arne Kötz näyttää, miten se tehdään.

Halmstadin sairaalan laboratorio on yksi kolmesta Ruotsissa toimivasta laboratoriosta, joka valmistaa erityiskapseleita ihmisen ulosteista. Katso yllä olevasta videoklipistä, miten se toimii.
Tuore kakka palauttaa suolistoflooran

Kapselit palauttavat suolistoflooran antibioottihoidon jälkeen potilailla, jotka kärsivät Clostridioides difficile -bakteerin aiheuttamasta ripulitaudista.

- "Monista sairastuneista tulee hyvin rajoittuneita, koska he tuskin uskaltavat poistua kotoaan", sanoo Arne Kötz, Hallandin sairaalan konsultoiva bakteriologi.

Jos haluat ryhtyä kakanluovuttajaksi, sinun on rekisteröidyttävä 1177.se-sivuston kautta. Verikokeet ja muut testit tehdään ennen kuin kakanluovutus hyväksytään.

Translated with DeepL.com (free version)

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/regionen-soker-bajsdonatorer-sa-kan-du-gora-skillnad


[ Vastaa viestiin ]