Kirjoittaja: Nysse-Setä (14.4.2024 15:39:09) Sijoittaminen yleinen

Otsikko: ..


Bitcoin on matkalla ”suurimpaan romahdukseensa ikinä”, sanoo talouskriisien ennustaja – Näin se hänen mukaansa tapahtuisi
SIJOITTAMINEN
Bitcoin on matkalla ”suurimpaan romahdukseensa ikinä”, sanoo talouskriisien ennustaja – Näin se hänen mukaansa tapahtuisi
Miljardeja dollareita keränneet etf-rahastot voivat Yhdysvalloissa joutua myyntikannalle, mitä bitcoin-markkina ei pystyisi sulattamaan, sanoo talouskriisejä toisensa perään ennustanut Peter Schiff.

Peter Schiff kertoo pitävänsä henkilökohtaisesta sijoitusportfoliostaan noin puolet kullassa ja muissa metalleissa, kuten kaivosyhtiöiden osakkeissa. Hän väläytti Patrick Bet-Davidin podcastissa, että dollarin arvo voisi romahtaa ja että valuutta voisi palata kultakantaan. Suojautuakseen dollarin romahdukselta hän sanoo suosineensa osakkeita Yhdysvaltojen ulkopuolelta.
Kullan kannalla. Peter Schiff kertoo pitävänsä henkilökohtaisesta sijoitusportfoliostaan noin puolet kullassa ja muissa metalleissa, kuten kaivosyhtiöiden osakkeissa. Hän väläytti Patrick Bet-Davidin podcastissa, että dollarin arvo voisi romahtaa ja että valuutta voisi palata kultakantaan. Suojautuakseen dollarin romahdukselta hän sanoo suosineensa osakkeita Yhdysvaltojen ulkopuolelta.KUVA: JOE BUGLEWICZ
Tänään
6:00
Päivitetty
tänään
13:02

Perttu Räisänen
Kryptovaluutta bitcoinin kurssi on noussut voimakkaasti tänä vuonna, mitä ovat tukeneet Yhdyvalloissa markkinoille tulleiden bitcoin-etf-rahastojen vahva kysyntä ja bitcoinin louhintapalkkion pian koittava puoliintuminen.

Loppuviikosta bitcoinin markkinahinta on noussut 70 000 dollariin. Korkeimmillaan hinta kävi noin kuukausi sitten yli 73 000 dollarissa.

Osa sijoittajista on ennustanut, että bitcoinin markkinahinnassa voitaisiin nähdä merkittävä korjausliike. Jonkin verran hinnanvaihtelua on ollut, sillä alimmillaan bitcoinin hinta on ennätyksensä jälkeen käynyt noin 61 000 dollarissa.

Bitcoinin laskun puolesta pitkää puhunut sijoitusvaikuttaja Peter Schiff ennustaa nyt, että bitcoin olisi matkalla kohti ”suurinta romahdustaan ikinä”.

Schiff, joka on pitkään suhtautunut hyvin kriittisesti Yhdysvaltojen talousnäkymiin ja ennakoi it-kuplan puhkeamista 1990-luvun lopulla sekä Yhdysvaltojen finanssikriisiä vuonna 2006, kertoi bitcoin-näkemyksensä Patrick Bet-Davidin podcastin vieraana.

Schiffin mukaan bitcoinin suurin romahdus aiheutuisi markkinoita nostaneista etf-rahastoista, jotka ovat tammikuusta lähtien keränneet useiden miljardien dollarien pääomat sijoittajilta ja nostaneet myös bitcoinin markkinahintaa.

Schiff kuvaa, että romahdus alkaisi niin, että hänen mukaansa spekulatiiviset bitcoin-etf:ien ostajat päättäisivät myydä etf-omistuksiaan. Toinen vaihe olisi, että etf-rahastojen olisi tämän seurauksena myytävä omistamiaan bitcoineja bitcoinin spot-markkinoilla.

”Markkinoilla ei silloin ole tarpeeksi likviditeettiä sen myymisen kattamiseksi, ja markkinahinta romahtaa”, Schiff kuvaa.

Schiff kiinnittää myös huomiota siihen, että tähän asti bitcoinin romahduksissa tukea on tullut dollarin arvoon sidotun eli stablecoin-tyyppisen kryptovaluutan tetherin määrän lisääntymisestä markkinoilla, sillä uusilla tethereillä on ostettu bitcoinia. Hänen mukaansa tämä ei auta etf-rahastojen hallinnoijia, joiden on myyntitilanteessa myytävä bitcoininsa dollareiksi.

”Uskon, että siitä tulee isoin romahdus, jonka olemme bitcoinissa nähneet. Viisas raha on myynyt bitcoinejaan näihin rahastoihin siitä asti, kun ne tulivat markkinoille” Schiff sanoo.

Schiff ennustaa podcastissa myös Michael Saylorin johtaman sijoitusyhtiön MicroStrategyn konkurssia. MicroStrategy on Saylorin johdolla lisännyt bitcoin-ostojaan. Maaliskuussa yhtiö omisti jo 214 246 bitcoinia. Peter Schiff ihmetteli esimerkiksi sitä, että yhtiö on lisännyt bitcoin-ostojaan varten selvästi velkavipua.

”Uskon lopulta, että MicroStrategy menee konkurssiin. Lopulta bitcoin romahtaa, ja yhtiö päätyy velkojien käsiin”, Schiff sanoi podcstissa.

Peter Schiff on varainhoitaja Europacin pääekonomisti ja globaali strategi. Hän on pitkään puhunut bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja vastaan ja nimittänyt niitä muun muassa pyramidihuijauksiksi. Myös Bet-Davidin podcastissa hän toisti näkemyksiään siitä, ettei bitcoinin arvo perustuisi mihinkään ja että sen kysyntä perustuisi vain siihen, että ostajat ajattelevat, että joku muu ostaisi bitcoinin myöhemmin kalliimmalla hinnalla.


[ Vastaa viestiin ]