Kirjoittaja: Olliöliö (3.4.2024 19:50:02) Sijoittaminen yleinen

Otsikko: Katsoin yhden tuoreen dokkarin aiheesta Kiina

muutama päivä sitten. Koski Huaweitä. Mutta ei edes sitä ainoastaan vaan kiinalaisten mentaliteetistä. Niitä on helv..tin paljon ja johdolla on kyky ohjastaa kansa ratkaisemaan yhdessä yhtä tiettyä ongelmaa.

Kyse oli just Huawein kohdalla siitä miten tuotantolinja on aivan suorassa yhteydessä suunnitteluun ja sitten maksimoidaan se. Ne ottaa uuden lähestymistavan voittaa kilpa.

Tulee mieleen kauppiksen klassikkoesimerkki japsien Toytasta jossa oli samanlainen idea. Käännetään organisaation lähestymistapa uudelleen. Kauko-Aasian maat ottaa vanhan idean ja jalostaa sen.

Mutta perusideat tulee edelleen vapaasta maailmasta.

Yksi erittäin mielenkiintoinen loppupointti dokkarissa oli mikrosirut, chipit. USA:lla on edelleen 5-10 vuoden etumatka, nyt puhutaan erittäin erityisestä tekniikasta prosessorien kohdalla. Se vaatii niin paljon perehtymistä ja hienotekniikkaa että saadakseen hissin alle rappujen sijaan sun täytyy ryöstää ne tiedot ja näissä sirutehtaissa on erittäin kovat tietoturvakontrollikäytännöt kaikilta osin. - joten kinkit on laittaneet oman fokuksensa oman vastaavan luomiseen ja dokkarissa veikattiin että ne pääsee sinne tuossa 5-10 vuodessa.

Päivitetty 3.4.2024 19:50:58


[ Vastaa viestiin ]