Kirjoittaja: Nysse-Setä (25.3.2024 19:07:32) Sijoittaminen yleinen

Otsikko: Kempsu


Kempower varoitti ”merkittävän negatiivisesta” tuloksesta – Miksi kurssi vain värähti?
Kempower antoi tulosvaroituksen perjantaina, mutta kurssi laski vain 1,7 prosenttia. Kysyimme OP:n Henri Parkkiselta, mitä siitä pitäisi ajatella.

Sähköautojen latausteknologiaa toimittava Kempower kertoi perjantaina poliittisten lakkojen ja asiakastoimitusten siirtymisen painavan tammi–maaliskuun tulosta.
Poliittiset lakot. Sähköautojen latausteknologiaa toimittava Kempower kertoi perjantaina poliittisten lakkojen ja asiakastoimitusten siirtymisen painavan tammi–maaliskuun tulosta.KUVA: PANU SALONEN
Tänään
15:00
Päivitetty
tänään
15:34

Sami Kontola
Sähköajoneuvojen latauslaitteisiin keskittynyt Kempower laski ohjeistustaan vuoden 2024 ensimmäisen vuosineljänneksen osalta perjantaina. Yhtiö kertoi, että taustalla ovat asiakastoimitusten siirtyminen sekä poliittiset lakot.

Kempower arvioi liikevaihdon olevan merkittävästi alle viime vuoden tammi–maaliskuun. Operatiivisen liiketulos on yhtiön arvion mukaan merkittävästi negatiivinen.

Aiemmin julkaistun ohjeistuksen mukaan Kempower arvioi ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihdon olevan välillä 51–56 miljoonaa euroa ja operatiivisen liiketuloksen olevan merkittävästi alle vuoden 2023 ensimmäisen vuosineljänneksen.

Yhtiö säilytti kuitenkin koko vuotta 2024 koskevan ohjeistuksensa ennallaan. Kurssi painui perjantaina vain 1,7 prosenttia.

Miksi kurssi laski perjantaina niin vähän, OP:n analyytikko Henri Parkkinen?

”Kyllä se pääasiassa selittyy sillä, että lakkojen vuoksi ei ole saatu toimituksia ajallaan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Lykkääntymisen vuoksi toimitukset siirtyvät seuraavalle vuosineljännekselle. Laitteet on tehty asiakkaille valmiiksi, ja ne toimitetaan, kun vain kuljetukset onnistuvat.”

(Juttu jatkuu grafiikan jälkeen.)


Kempowerin kurssi on laskenut vuodessa yli viidenneksen ja puolessa vuodessa peräti 59 prosenttia.

OP:n Parkkinen neuvoo sijoittajia pitämään katseen pitkällä. Kohdemarkkinan odotetaan kuitenkin kasvavan voimakkaasti seuraavat vuodet.

”Ei kannata miettiä yksittäistä vuosineljännestä liikaa, joskin tilanteen kehittymistä on hyvä seurata.”

Yhtiö itse tavoittelee 750 miljoonan euroa vuosille 2026–2028. Vertailun vuoksi liikevaihto oli viime vuonna 284 miljoonaa euroa.

Parkkisen mukaan liikevaihto saa pontta alleen erityisesti maantieteellisestä laajentumisesta. Kasvua haetaan nyt ensisijaisesti Yhdysvalloista.

Kilpailutilanne kiristyy kuitenkin jatkuvasti. Parkkisen mukaan tämä on kuitenkin jo huomioitu ennusteissa. Liikevaihdon odotetaan pysyvän selvässä kasvussa, mutta kannattavuusmarginaalien arvioidaan laskevan hieman.

Analyytikkokonsensus odottaa tietopalvelu Factsetin mukaan liikevoittomarginaalin olevan tänä vuonna yhdeksän prosenttia, kun se oli viime vuonna 14 prosenttia. Liikevaihtoon kasvua olisi tiedossa ennusteiden mukaan 35 prosenttia viime vuoteen nähden.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kempower-varoitti-merkittavan-negatiivisesta-tuloksesta-miksi-kurssi-vain-varahti/da71bb4d-7ac0-473a-80ba-a285168fdb70


[ Vastaa viestiin ]