Kirjoittaja: Nysse-Setä (6.3.2024 20:01:38) Sijoittaminen yleinen

Otsikko: Metsä on vahva myy

”AKT:n lakko vaikuttaa metsäteollisuuden toimintaan dramaattisesti”, Paula Lehtomäki toteaa. Kuva: Maria Miklas
MT Metsä|Metsäteollisuus
6.3.202416:00
Suvi Jylhänlehto
”AKT:n lakko vaikuttaa metsäteollisuuden toimintaan dramaattisesti”, Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Paula Lehtomäki toteaa MT:lle.

Metsäteollisuus on iso satamien käyttäjä, tonneja liikkuu paljon.

”Logistiikkaprosessit on viritetty niin tehokkaiksi, että varastoja on vähän. Raaka-aineet tulevat sisälle ja tavaraa lähtee ulos nopeasti.”

Lehtomäen mukaan on siis odotettavissa, että lakko heijastuu myös tuotantolaitoksiin. Hän ei halua sen enempää spekuloida tehtaiden sulkemisella lakon ajaksi.

”Yritykset katsovat tilanteen omilla tehtaillaan.”

”En halua astua demokraattisen päätöksenteon tontille.” Paula Lehtomäki

Lehtomäki sanoo, ettei hänellä ole ratkaisua työmarkkinoiden umpisolmun avaamiseksi, sillä kiista on hallituksen ja työntekijäliittojen välinen.

”En halua astua demokraattisen päätöksenteon tontille.”

Lehtomäen mukaan on kohtuutonta, että liitot ryhtyvät näin rajuihin toimenpiteisiin. Yrityksille, jotka eivät ole osapuolia, tulee valtavia taloudellisia menetyksiä.

”Ne ovat iskuja suomalaiseen työllisyyteen ja hyvinvointiin”, hän lataa.

AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko sanoi Kauppalehden haastattelussa, että jäsenistöllä on valmius jatkaa lakkoa kahden viikon jälkeenkin, jos tilanne ei muutu.

Toisaalta nyt ilmoitetut lakot voivat jäädä kahta viikkoa lyhyemmiksi, tai ne voivat peruuntua kokonaan, jos asioissa tapahtuu ”konkreettista edistymistä”, Kokko totesi lehdelle.

Lehtomäki ei lähde arvioimaan, kuinka kalliiksi satamalakko metsäteollisuusyrityksille tulee. Hänen mukaansa kaikki vaikutukset eivät näy lyhyellä aikavälillä.

Kysymys on Lehtomäen mukaan siitä, kuinka luotettavana tavarantoimittajana asiakkaat vast’edes näkevät suomalaiset yritykset ja kuinka ennakoitava ja vakaa toimintaympäristö Suomi on.

”Metsäteollisuuden työehtosopimuksissa olemme osapuolia, ja niissä neuvotteluissa on pystytty etenemään”, Lehtomäki kiittää.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/e1e97cac-b848-432d-acea-a0f7f63a7bab


[ Vastaa viestiin ]